Ten wątek z Golfa powinien pomoc... w Skodzie jest pewnie tak samo
Ta jedyna, wymarzona, wyśniona - ZABAWKA z dzieciństwa
Zwiń
X
-
Ta jedyna, wymarzona, wyśniona - ZABAWKA z dzieciństwa
Świat zabawek kolorowy, zwariowany, ale i niestety pozbawiony jak mam wrażenie obecnie tego "czegoś". Natłok hurtowni z produktami Made in ChRL sprawia, że zabawki, szybko odchodzą w niepamięć (fabuła filmu Toy Story) Jednak każdy zapewne z nas ma swoją ulubioną zabawkę z dzieciństwa Oto i przedmiot moich westchnień i marzeń. Jest jedyny, chociaż po latach mam ich ponad 20 szt. taka mała kolekcja, jest nawet egz. kolekcjonerski niedraśnięty z pudełkiem.
-
-
Ja mialem fiola na punkcie kolejek PIKO.....
Kiedys dorwalem katalog z DE gdzie byly wiadukty, dworce, i setki kolejek na torach....
Wpatrywalem sie w kazda strone tak mocno ze chyba do dzis jak zamkne oczy mam te obrazy przed sobapozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Pamiętam jak byłem gnojem a stary był w Hameryce......
Dzwonił ze Stanów i pyta się synku co chciałbyś żebym ci przysłał......
po chwili zamyślenia wypaliłem EKIERKĘ!!!!! Nie jakieś tam pistolety resoraki czy inne bajery co by się pochwalić tylko EKIERKĘ straszne.
Kurna do tej pory się tego wstydzę...Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
-
i niespełnionamotorynka
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
rob555, hehe, identycznie było w moim przypadkuDo dziś mam kilka katalogów PIKO, też oglądałem je z uporem maniaka, nawet targałem do szkoły, gdzie wspólnie z przyjacielem marzyliśmy o domkach, stacjach, przejazdach, zwrotnicach (!)... Do dziś dzień mam kolekcję sześciu lokomotyw i 7 wagoników, do tego jeden wagon obsługi technicznej z dźwigiem, ze dwa przejazdy kolejowe, parę zwrotnic i wiadro torów
Piękna sprawa. Gdybym miał warunki, z chęcią zrobiłbym makietę, bo nadal jestem przejęty tematem miniaturowych kolejek
Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Jako 6-latek obejrzałem w TV program o małych elektrycznych samochodzikach dla dzieci, które działały na baterie i potrafiły osiągnąć prędkość spacerową z jednym brzdącem na pokładzie. 2-3 lata po tym, w centrum miasta rozstawił sie gość z 10 sztukami takich samochodzików, wywołując nie małe zainteresowanie. Byłem tam z tatą i oczy mi sie świeciły. Samochodziki dopracowane do perfekcji, miały nawet radio na mini-kasety (takie jakie sa zazwyczaj przeznaczane do dyktafonów), pełny bajer jak na początek lat 90. Cena tez była z bajki - 16 baniek "na stare", dlatego nigdy takiego nie posiadłem.Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rob555Ja mialem fiola na punkcie kolejek PIKO.....
Kiedys dorwalem katalog z DE gdzie byly wiadukty, dworce, i setki kolejek na torach....
Wpatrywalem sie w kazda strone tak mocno ze chyba do dzis jak zamkne oczy mam te obrazy przed soba
Miałem dokładnie to samo. Do dziś marzę o makiecie. Pamiętam że Ojciec wydawał ostatnie pieniądze na nowe lokomotywy/ wagony/ tory/ zwrotnice/ semafory itp. w składnicy harcerskiej :twisted: Mam to do dziś ale niestety wszystko jest w opłakanym stanie. Jak będę miał kiedyś wolne 50000zł to zrobię sobie makietę 4x5m i sprezentuje synowi na 18 urodziny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_t
Nazwisko rodowe Matki?? Może my jesteśmy rodziną?? :diabelski_usmiech
Miałem dokładnie to samo. Do dziś marzę o makiecie. Pamiętam że Ojciec wydawał ostatnie pieniądze na nowe lokomotywy/ wagony/ tory/ zwrotnice/ semafory itp. w składnicy harcerskiej :twisted: Mam to do dziś ale niestety wszystko jest w opłakanym stanie. Jak będę miał kiedyś wolne 50000zł to zrobię sobie makietę 4x5m i sprezentuje synowi na 18 urodziny
To sie ciesz ze nie wyrzuciles...ja mialem sliczny wagonik SKM i troche torow...kuzyn mial wiecej ale to i tak nic w porownaniu z tym co widzialem w tym katalogu...
Dodam jeszcze poloneza/ fiata na baterie koniecznie ze swiecacymi sie reflektorami z przodu (to byl lans) !! Oczywiscie na kabelek (zadne radio) z kontrolerem z mala kierownica...CUDO !!!
No i klocki LEGO...kazde w kazdej ilosci...
Do dzis pamientam jak sie wchodzilo do PEWEXu....skrecalo sie w lewo i pierwszym stoiskiem (box moze 2x2m) bylo te z LEGO. Cala sciana w opakowaniach...domki samoloty rakiety...marzylem by tam zostac.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rob555No i klocki LEGO...kazde w kazdej ilosci...
Do dzis pamientam jak sie wchodzilo do PEWEXu....skrecalo sie w lewo i pierwszym stoiskiem (box moze 2x2m) bylo te z LEGO. Cala sciana w opakowaniach...domki samoloty rakiety...marzylem by tam zostac.
Ech jak dziś patrze na te hałdy w pokojach moich dzieciaków gdy wejść nie mogę i wspomne czasy swoje ...i za chwilę słyszę "TATO nie mam się czym bawić!! To już stare i nudne (ma 3 tygodnie -LEGO wielka paczka z jakiejś świeżej kolekcji farmera czy cóś) !!!"....to mnie śmiech ogarnia i wychodzę
Komentarz
-
-
Kiedyś dostałem na Wielkanoc:
chociaż marzyłem o:
ale i tak to był prezent petarda, chyba nasze dzieci nie doświadczą już takich przeżyć, jak my.
Ogólnie o lego polecam:
http://www.lugpol.pl/ i forum na tej stronie, jest moc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rob555Ja mialem fiola na punkcie kolejek PIKO.....
też mam do dzisiaj zestaw, w szczególności tabor wagonowy PKP
i miejsce mam na strychu i nawet mam tam rozłożoną jeżdżącą kolejkę->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Do dzis pamientam jak sie wchodzilo do PEWEXu....skrecalo sie w lewo
Moim zdaniem Lego to zabawka nr 1. Ciężko wymyślić coś fajniejszego, bardziej uniwersalnego i kreatywnego. Problem był zawsze ten sam zbyt mało klocków ...
Nieraz otwieram książeczki Lego i czas się cofa ...Ktoś powinien za to dostać Nobla.
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kbjanekpelna kolekcja z gumy turbo
Pasja nie tańsza niż zbieranie znaczków.Artur